Musik til familiefesten

jun 14

Musik til familiefesten

Familiefester er ofte hyggelige, især hvis man spiller god musik. I nogle familier er der en særlig forkærlighed for en bestemt slags musik eller bestemte musikbands. Musikken kan ligefrem blive en del af familiens historie og selvforståelse, hvis det er en bestemt slags musik, der lyttes til og danses til, når familien mødes.

Playliste med god dansk musik

I Danmark har vi mange dygtige og folkekære musikere, som bliver spillet meget. Det kan være populære bands som TV2, Kim Larsen eller Shu-bi-dua, som mange har lyttet til i en menneskealder. Det er musik, som er festlig at lytte til, uanset om man er til konfirmation, fødselsdag eller sølvbryllup. Der er mange velkendte danske numre, som helt sikkert kan få alle familiemedlemmer ud på dansegulvet. Skal der danses meget på stuegulvet, så kan du med fordel købe netop det grå tæppe, som passer til din stue, for det ser både flot og stilfuldt ud og skåner dine gulve. Grå er en farve, som passer til stort set en hvilken som helst boligstil, og grå kan kombineres med mange andre farver i dit hjem.

Udvalgte numre til særlige lejligheder

Skal I fejre bryllup, så har brudeparret sikkert en særlig sang, som er ”deres melodi”, og som betyder noget helt specielt. Det kan være en sang, de dansede til, dengang de mødte hinanden, eller en kærlighedssang, som de ofte lytter til. Denne sang kan blive spillet mange gange under bryllupsfesten. Det kan også være, at du har et talent for selv at lave musik, og at du udgiver en kærlighedssang til din elskede, som kan blive spillet til brylluppet. Har du en søn eller datter, som skal konfirmeres, så kan du jo lade konfirmanden selv bestemme, hvilken slags musik der skal spilles til festen. Konfirmationsdagen skal gerne være et positivt minde, og derfor er det vigtigt, at musikken er den helt rigtige. Når sølvbrudeparret skal fejres, har de haft et langt samliv, hvor de har lyttet til musik. Så her kan man også lave en playliste med særlig musik, som betyder noget for dem, og som er livsbekræftende og kan få gæsterne ud på dansegulvet. Musikken er som et bagtæppe i vores liv, og når vi lytter til den, kan vi genkalde os bestemte situationer i vores liv. Musik kan om noget fremkalde minder, glæder og sorger, og når der skal holdes en familiefest, spiller musikken en vigtig rolle, og musikken kan løfte stemningen, så den bliver helt fantastisk, og det bliver en begivenhedsrig og særlig dag.

PersonalPress