Udgiv din egen musik

dec 27

Udgiv din egen musik

For nogle musikere in spe lykkes det at score en pladekontrakt hos et etableret pladeselskab, og for Trine Therkelsen var det noget af en overraskelse, at hun pludselig fik tilbudt en pladekontrakt efter en coronakoncert, som gik viralt på de sociale medier.

Opret hjemmestudie og pladeselskab

Andre, som drømmer om at blive professionelle musikere, kan have vanskeligere ved at få adgang til pladeselskaberne, fordi konkurrencen er hård, og der er mange, som gerne vil være musikstjerner. Men så findes der heldigvis andre måder at få sin musik udgivet på. Vil du gerne realisere drømmen om at udgive din egen musik, så kan du fx vælge at gøre det selv. Har du ikke en opsparing, så kan du ansøge om et favorabelt erhvervslån til at lave dit eget hjemmestudie og hyre en producer til at hjælpe dig med at producere en single eller et album. Du kan derefter oprette dit eget pladeselskab og udgive din egen musik.

Vælg dit eget kunstneriske udtryk

Fordelen ved at udgive sin egen musik er, at man selv kan bestemme både det musikalske udtryk, og hvordan man ønsker at performe, og hvordan ens påklædning skal være. Mange upcoming musikere har selv ideer til, hvordan deres kunstneriske udtryk skal være, men ofte må de indgå kompromiser, når de udkommer på et etableret pladeselskab. Du behøver ikke at gå på kompromis, når du har dit eget hjemmestudie og pladeselskab.

Hun går sin egen vej

En af de danske musikere, som sagde nej tak til en pladekontrakt med et stort pladeselskab og er gået sine egne veje, er Oh Land, som ikke ville være verdens næste popstjerne. Hun insisterer i stedet på at lave sin egen særlige musik i sit eget skæve univers.

Behold musikrettigheder og tjen flere penge

Man beholder også selv alle rettighederne til sin musik, når man har sit eget pladeselskab. Det betyder, at man får en større bid af indtægterne, end man gør, hvis man skal dele indtægterne med et andet pladeselskab. Du kan også udgive musik via streamingtjenester, selvom der ofte ikke er så mange penge i det. Der er flere penge at tjene ved at holde rigtige live-koncerter. Men du kan nå ud til rigtig mange lyttere, når du er på YouTube eller andre sociale medier, så du bør være til stede på disse platforme, hvis du gerne vil fange publikums opmærksomhed. Så vil mange sikkert også være interesserede i at købe billetter til en rigtig live-koncert med dig.

PersonalPress