Skab dit eget musik-hyggehjørne derhjemme

dec 31

Skab dit eget musik-hyggehjørne derhjemme

Mon ikke du som de fleste godt kan lide at lytte til musik? Måske ynder du at lytte til musik når du vasker op, gør rent eller ordner andre ting i huset. Måske fungerer musikken som baggrundstapet når du læser lektier, studerer eller bare hygger dig med en god krimi? Eller måske er du den type, der lader alt ligge og udelukkende fokuserer på musikken, når du tænder for anlægget eller streamer via mobilen. Uanset hvad du foretrækker, så er musik sikkert en stor glæde i dit liv.

Må vi foreslå dig, at du indretter et rigtig musik-hyggehjørne i dit hjem? Indret et område i dit hjem, hvor du kan nyde musikken i fulde drag, og hvor du kan få et velfortjent hvil. Det kan for den sags skyld være i soveværelset, hvor du kan finde nogle skønne tæpper og en ekstra dyne, og så pynte det hele med nogle bløde puder med flotte pudebetræk, som du på BGA.dk kan få i alle mulige farver og designs. Puderne kan du også bruge, hvis du indretter dit musik-hyggehjørne i stuen eller på dit værelse, hvis du har et sådant ‘helle’ i dit hjem.

Musik fortjener din opmærksomhed, uanset hvilken stilart du er tilhænger af. Mange bruger rolig, klassisk musik som afstressende middel, og alt erfaring viser, at det virker efter hensigten. Ja, selv køer i malkestalden bliver roligere, når de lytter til rolig, klassisk musik. Så hvorfor skulle det ikke virke på dig også?

Måske er du mere til rock eller pop, men så er det også på sin plads med et særligt hyggehjørne, hvor du kan nyde rytmerne.

Musik er en af menneskehedens ældste kunstformer. Allerede da de første mennesker malede primitive tegninger på hulevæggene i Pyrenæerne, kan vi gå ud fra, at de første urtidsmennesker også havde en form for musik. Måske trommerytmer til at hidkalde ånderne med, eller for at holde dem væk. Måske endda sange, der kunne fortælle slægtens historie.

Musik påvirker din hjerne direkte

Musik er en oprindelig kunstart, og fungerer ved at påvirke vores hjerne direkte. Vi skal ikke have et fortolkende mellemlag ind mellem vores sansning og vores forståelse af musikken. Den går direkte ind. I modsætning til eksempelvis litteratur, hvor vores hjerne skal omsætte bogstaver, ord og sætninger til billeder i vores hjerne. Det er sikkert også derfor, at musikken er blevet brugt terapeutisk i mange sammenhænge. Begrebet soundfulness er for eksempel opstået som betegnelse for, at vi bruger musikken som en vej til at opnå en bedre sindstilstand, få det bedre med os selv og styrke vores empati. Måske skulle du introducere dette i dit liv, og bruge dit nyindrettede musik-hyggehjørne som et sted, hvor du ikke alene kan nyde den gode musik, som du holder af, men også øve dig på at blive et mere holistisk menneske?

PersonalPress