Rockens mange stilarter

feb 19

Rockens mange stilarter

Når du kigger på musikken som en helhed, så er der næppe en familie med så mange medlemmer som rockmusikken. Den spænder fra Fats Domino til Mayhem og videre endnu. Genrerne er mangfoldige og selvom der er mange, som har fået andre navne, som heavy metal, grunge og punk, så er det i bund og grund rock.

Rocken kom som et stort chok for mange. Det var langhårede lømler, som spillede musikken, og der var jo pandemonium, hver gang de skulle spille en koncert.

Rocken udviklede sig hurtigt, og den blev til en mere hårdtslående og bluesbaseret genre. En genre, som Rolling Stones tog livtag med, og som stadig i dag er i fuld vigør. Noget alle ville have forsvoret, at det kunne ske, men de er her endnu, og de er still going strong.

Det er en løbende udvikling

Rockmusikken blev taget under kærlig behandling af de tunge drenge i Black Sabbath, og så var heavy metal skabt. En ny stilart, som var så banebrydende, at den tog musikverdenen med storm for nøjagtig 50 år siden. En storm, som stadig blæser i dag med millioner af trofaste fans verden over og en fanbase, som til trods for, at musikken ikke længere er den mest populære, bliver større og større.

Metalmusikken selv har udviklet sig videre endnu, og der er i dag så mange subgenrer, at det ikke er til at kende forskel på dem alle, men når man tænker på, at rock er udsprunget af bluesmusikken og derfra har taget nogle tigerspring over de sidste 70 år, så er det gået hurtigt, og som det er med musikken, så er der fuld fart på endnu.

Det er samtidig en af det genrer, der til stadighed kan chokere. Ikke kun teksterne, der i de fleste tilfælde tolkes forkert, men også dem der spiller og udfører. At bide hovedet af en flagermus er ikke helt almindeligt, men det var alligevel det, som Ozzy Osbourne gjorde på scenen. Til hans forsvar skal det dog siges, at han troede, den var lavet i plastik, og at han derfor syntes, det kunne være sjovt. Men med ham er det svært at vide, om han havde gjort det alligevel, hvis han havde vidst, det var den ægte vare. Det er jo the prince of darkness.

PersonalPress