Pop

sep 17

Pop

Der har altid været en slags musik, der har ramt et bredere publikum, og det er ikke uden grund, at denne type af musik er kendt som pop – popular eller populær på dansk. Og pop kan bare noget, som ingen anden musik kan. Den kan nemlig ramme bredt og med noget, som alle kan lide at synge med på. Det er fængende lyrik og musik, der rammer og gør, at benene ikke kan sidde stille, og at du ikke kan lade være med mindst at nynne.

Det er en genre, som har eksisteret længe, men det er noget, de fleste forbinder med, da diskoen for alvor tog fat i 1960’erne og endnu mere i 1980’erne, hvor poppen og den dertilhørende kultur for alvor vandt indpas. Her var højt hår, blå øjenskygge og skulderpuder, det var farver og fest, og en lang række ikoniske numre så dagens lys i dette årti. Numre, der stadig bliver spillet verden over, som bliver brugt i film, og som for længst har fundet vej ind i reklamernes verden.

Popmusikken er desuden den genre, der er mest populær og har været det længe. Pop er mere pænt end jazz og rock, det er mere poleret, og dem, der ikke er fans, mener også, at der ikke er sjæl og nerve i denne genre.

Reelt er det bare et spørgsmål om, at der altid vil være musik, der appellerer til et bredere publikum, og det er præcist det, som pop kan. Særligt efter musikken er blevet international, for her er den engelsk, et sprog de fleste efterhånden forstår. Her er dog også mange undergenrer, så der er pop til de fleste aldersgrupper, som der er med så meget andet musik.

PersonalPress