Lyt til musik mens du motionerer

feb 21

Lyt til musik mens du motionerer

Uanset hvilken type musik du kan lide, er musik en fantastisk support, når du skal motionere. Især her i coronatiden, hvor vi ikke kan komme i fitnesscenter eller træne sammen med andre i klubber eller foreninger, er det en fantastisk ting med musik i ørerne, mens man forsøger at holde motivationen oppe. Og det gælder, hvad enten du træner derhjemme eller har musik i ørerne, mens du løber i skoven eller går en tur langs med stranden – med eller uden hund og kæreste.

Har du en passion for gode musikoplevelser, er du sikkert også lidt interesseret i de nyeste teknikgadgets, som kan give dig kvalitetslyd i ørerne. Der er masser af muligheder for at finde eksempelvis powerbanks, der kan holde liv i din smartphone på løbeturen, så du hele tiden kan have musikken med dig, eller udstyr, der i det hele taget kan gøre lydoplevelsen komfortabel og behagelig.

Musikken giver dine præstationer et løft

Der er lavet undersøgelser der viser, at musik øger din præstation, hvis du for eksempel er ude på en løbetur. Og egentlig er der jo megen logik i dette, for hvis du vælger musik med en god rytme, kan du bruge den til at holde dit tempo oppe og få pulsen op i takt med musikkens kontinuerlige pace. Rytmen i musikken kan få dig til at holde farten oppe og komme ud over træthedspunkterne, hvor man ellers kan være tilbøjelig til at sætte farten ned, så intensiteten i træningen bliver mindre.

Eksperter anbefaler, at man vælger musik til løbeturen, hvor rytmetakten ligger på omkring 160 slag i minuttet. Det svarer til høj puls, og kan man komme derop, får man maksimal effekt ud af sin træning.

Musik er også afslapning

Du kan ikke alene bruge musikken til at holde pulsen oppe og få mest muligt ud af din træning. Musik er også kendt som et fantastisk middel til at give afslapning, hvis man er stresset, måske har problemer med at sove eller ikke kan få styr på sit tankemylder. Her skal du naturligvis ikke vælge hårdt bankende rockmusik, men måske søge over i new age musik, stilfærdig klassisk musik eller stille, jazzet sang, som kan give dig fred i krop og sjæl.

Hvis du har prøvet at gå til healing eller til afslapningsmassage vil du have opdaget, at der næsten altid er en stilfærdig, rolig og afbalanceret musik i lokalet, og det er ikke en tilfældighed. Terapeuten udnytter netop musikkens beroligende egenskaber, og du går fra behandlingen ikke alene med fysisk, men også med psykisk velvære.

Musik er en udtryksform, som påvirker sanserne meget direkte. Der er intet filter mellem dig og musikken, hvis lyd og rytmer går lige ind i hjernen og påvirker dig. Så det er klart, at den type musik du vælger, også påvirker dig forskelligt. Så vælg hurtig, rytmisk musik, når turen skal træne intensivt og fysisk, og brug den rolige, afslappende musik med stor harmoni i sig, når du har et ønske om at få fred i sjælen og ro omkring dig.

PersonalPress