Forskellighed og trends

mar 23

Forskellighed og trends

 

Fra de første toner og rytmer blev skabt af mennesker og til i dag, har der ikke været to mennesker, som har været helt enige om musik, lyd og rytme, og det har i tidernes løb skabt en masse forskellige stilarter, faktisk har det skabt så stor en forskellighed verden over, at det er et kulturstatement, når man hører musikken fra forskellige dele af verden.

Tidligere har det selvfølgelig været fordi, man sjældent rejste verden rundt, og de digitale muligheder, som er opstået i de sidste hundrede år, har gjort musik verdensomspændende.

Der er nu mulighed for, at musik opstår og hurtigt bliver spredt verden over, og de bliver til trends, som forsvinder lige så hurtigt, som de er opstået. Et af de bedste eksempler på det er sangen Gangnam Style, en koreansk popsang, som er opstået ud af ingenting, og som tog verden med storm og tjente milliarder, for igen at forsvinde ud i ingenting lige så hurtigt, som den kom flyvende.

Det handler om tilgængelighed

Det er et eksempel, som de fleste af os husker, men forskelligheden i musikken har altid været der. Et godt eksempel på dette er, at den klassiske musik slet ikke var tilgængelig for dem, som ikke tilhørte eliten i samfundet. Det var en helt anden type af musik, de hørte, hvis de da overhovedet hørte musik, for det var jo ikke som i dag, hvor instrumenter var tilgængelige for alle.

Den musik som almuen hørte var folkeeventyrene på markedsdage, hvor de rejsende kom til byen, eller hvad der en sjælden gang imellem blev sunget på beværtninger.

Musikken og arkitekturen er ofte noget, som har fulgtes ad. Hvis arkitekturen var været modig og med store sving og detaljer, har musikken fulgt det som en modus og været mere frivol, lyrisk, mere vovet og meget større i den volumen, som den lyder til at have. Noget som faktisk i perioder har bragt kunstnere på konfliktkurs med kirken, for det lød ikke som det, kirken ønskede, og det har resulteret i, at vi i dag har noget, som hedder diablo in musica, også kendt som djævelen i musikken, men som faktisk er miksolydisk mol og en helt naturlig del af musikken også i dag, hvor et af de bands, som gjorde flittigt brug af den er Queen, kendt for deres storladne musik.

Musikken i dag følger nok ikke så meget arkitekturen, men det er nærmere kunstnere, som udfører musikken, som definerer, hvad der nu er moden og dermed er de sammen med de smarte designere og dem, som står bag musikbranchen, med til at få dem, som følger kunstnerne, til at handle mange af de ting, som de bruger i deres musikvideoer, og som de er med til at reklamere for, også udenfor musikscenen.

PersonalPress