Evergreens og dagens hit

nov 01

Evergreens og dagens hit

Der er de numre, der aldrig bliver for gamle. Dem, der bliver spillet igen og igen. Dem, som alle de andre ikke kan holde sig fra, og hvor andre står i kø for at spille nummeret live eller lave deres egen udgave af det for at hylde den oprindelige kunstner.

Bob Dylan lavede det ikoniske nummer All Along The Watchtower, og Jimi Hendrix spillede det live og lagde så meget sjæl i det. Så meget, at Bob Dylan lod sig inspirere af sit eget nummer og begyndte at spille det med samme lyd som Jimi Hendrix. En inspirerende rejse for begge musikere, og en, der har givet alle os andre ikoniske udgaver at lytte til.

Et andet nummer, der har fået mange varianter med sig over tid er Hallelujah. Nummeret er skrevet og indspillet af Leonard Cohen, men der er mange, der efterfølgende er kommet med deres eget bud på, hvordan den også kan lyde.

Numrene her kommer til at leve evigt. Der vil altid være dem, der hører det i en eller anden udgave, dem, der spiller dem på scenen, og dem, der indspiller deres egen udgave af nummeret. Det er også numre, der enten i de originale udgaver eller i nye versioner, bliver brugt i serier og film.

Sangene kommer ud til et stort publikum, og det er ikke kun numre, der var moderne en gang, de bliver det igen og igen og teksterne kommer løbende på alles læber. I Shrek optræder Hallelujah for eksempel endnu en gang. Denne gang med Rufus Wainwright. Selvom den mest kendt udgave udover Cohens egen nok er med Jeff Buckley. Selv på dansk findes der en udgave, der er en hyldest til den originale.

PersonalPress