Derfor er musik godt for dit barn

jan 14

Derfor er musik godt for dit barn

Er du og din partner forældre til et barn, og ønsker I at inspirere det til at lytte til musik? Så gør I det helt rigtige, for der er nemlIg meget der tyder på, at børn har godt af at lytte til musik. Det ser vi nærmere på i denne artikel, hvor vi også kommer ind på hvordan I kan indrette børneværelset, så jeres barn for alvor kan få glæde af musikken.

Indret børneværelset med flot børnetapet, og med god mulighed for at lytte til musik

Børn har godt af at bo i en bolig der stimulerer og inspirer til leg og læring. I kan bidrage til det ved at købe flotte og inspirerende børnetapeter, som i deres farvevalg og udformning bidrager til livlig fantasi hos barnet. Hos internetbutikken familietapeter.dk kan I købe børnetapeter til konkurrencedygtige priser, og de fås i et væld af farver, og med masser af flotte motiver på.

Skal børneværelset være et sted hvor jeres barn kan lytte til musik, så overvej at købe tapet som er udformet i musikkens tegn. Det kunne blandt andet være børnetapet med noder på, eller måske tapet med sjove figurer der spiller på musikinstrumenter. Det er alt sammen noget som jeres barn vil elske at iagttage og gå på opdagelse i.

Lad dit barn spille på instrumenter på værelset

Overvej også at købe musikinstrumenter til jeres barn. Enten rigtige instrumenter, eller måske til at starte med nogle sjove og simple legetøjsinstrumenter. Vær dog opmærksom på støvniveauet. I særdeleshed hvis I bor i lejlighed, og der er naboer at tage hensyn til. I så fald er det værd at begrænse jer, så barnet kun får lov at spille på instrumenterne i dagtimerne.

Hvis barnet får tidlig adgang til at spille på instrumenter, er der større chance for, at det får lyst til senere i livet at gå til musikundervisning på den lokale musikskole. En del forskning har påvist, at musik styrker indlæringsevnen blandt børn, så det er rigtig godt hvis I helt fra barnsben af får jeres lille ny til at kaste sig over instrumenterne.

Installér effektive højttalere på børneværelset

Til sidst anbefales I at få installeret et par effektive højttalere, samt eventuelt et dedikeret lydsystem på børneværelset. Så kan barnet lytte til god musik. Enten alene, eller sammen med jer. Inspirér barnet til at synge med. Den bedste måde at gøre det på, er ved at I selv synger med. Hold jer ikke tilbage! Der er noget livsbekræftende i at synge med på musikken, selv hvis man ikke synes man er særligt god til det.

PersonalPress