Den elektroniske lyd

apr 11

Den elektroniske lyd

 

Elektronik betyder meget for musik. Det er pludseligt muligt at frembringe lyde på andet end bare instrumenter og ved brug af sin stemme. Her kan lyden laves på elektroniske instrumenter, eller de kan computergenereres, og det giver nogle helt nye muligheder. Blandt andet for musik, der er skabt alene elektronisk.

Her kommer de hårdtpumpede rytmer frem i genrer som trance og dance, og for mange lyder det nemt monotont med den hårde lyd af trommer, men der er mere end bare bas i numre som disse. Der leges med overbyggende lyde og følelser på alle numre, og der leges med, at det er musik til dansegulvet.

Teknoen starter i USA, og den bevæger sig hurtigt over havet til Europa, hvor de klassiske lyde får nye inputs i lande som Italien og Tyskland. Det er en udspringer af housemusikken og den clubkultur, der var i Detroit, og hvor de repetitive lyde blandet med det spændende elektroniske tog fart og skabte noget helt nyt og uset, der har bidt sig fast, og som fortsat har rigtig mange fans over hele verden. Både når det kommer til musik og dans, for de to hænger sammen.

PersonalPress