Vi dansede i 90’erne

jun 07

Vi dansede i 90’erne

 

Dance var blandt det helt store i 1990’erne, og numrene stod nærmest i kø. Det er heller ikke uden grund, at du hvert år kan genopleve dette årti med en lang koncert, der egentlig er en rigtig stor fest. Er vejret godt, så er den selvfølgelig sjovere.

Det var et årti, hvor der var rigtig meget forskellig musik, og det var muligt for alle at høre lidt af det hele, som det også var tilfældet i 1980’erne. Der var remix, du kunne danse til natten lang, der var extended udgaver, med ekstra meget af det hele, og clubscenerne voksede sig rigtig store.

Der er sikkert rigtig meget af musikken, du stadig husker, og det er musik, der bliver fundet frem med jævne mellemrum, men der er sikkert lige så mange, du har glemt igen. Og det uanset om du er til rap, dance, pop eller rock, for det var årtiet med det hele og lidt til.

Når man kigger på en liste som denne, så vil de fleste kunne nikke genkendende til alle de numre og kunstnere. Mange vil helt sikkert kunne nynne dem, og en pæn del vil lige høre dem på Spotify eller Youtube.

Du kunne få det bedste

Tidligere brugte mange timer foran radioen for at optage de bedste sange på bånd og så overspille dem til andre bånd med blandet musik til ens Walkman. Men da cd’en kom frem blev det lettere, og den bedste musik begyndte at komme på opsamlingsskiver, hvor du kunne købe dem samlet. Her var der ingen radioværter, der talte over sangen, og ingen havde klippet slutningen væk, hvis den var lidt for lang.

Det blev et format, som verden tog til sig meget hurtigt, og her fik mange de nyeste hits. Et anlæg var standard, og alle dem, der blev konfirmeret i 1990’erne havde netop anlægget som det største ønske. Med cd-afspiller og bånd.

LP’en blev udfaset en del i dette årti, men nu er det den, der stadig findes og lever. Båndet er helt dødt og kan nærmest ikke skaffes længere. Det er dog stadig muligt at købe en cd og noget, der kan afspille, men det er ikke standard, og de fleste streamer det, de vil høre, Også de ikoniske lyde fra 90’erne, der med sin egen stil og charme har produceret langtidsholdbare hits, der stadig i dag rører ved os alle sammen og skaber glæde og nostalgi.

PersonalPress